ПЕЩЕРА ПРОХОДНА – ПЕЩЕРА СЪЕВА ДУПКА- ИСКЪР- ПАНЕГА- ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА- КУРШУНСКИ ВОДОПАДИ

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Дата: 08.05.2021                цена: 90 лв

Отпътуване от Добрич в 04.15 ч. от Младежки дом  100 лв
05.00 ч. Варна /Антим-1/- 90 лв
06.00 Шумен /ОМВ бул.“Симеон Велики“/  – 85 лв
08.00 ч. Велико Търново от автогара „Юг“ -79 лв
1 ден-

Отпътуване и посещение на пещерата Съева дупка. Съева дупка е на около 3,5 милиона години. Наречена е “подземната перла”, защото е една от най красивите пещери в България. В началото на пещерата е „Преддверието“, където са открити глинени съдове, огнище, кости от животни, монети от времето на император Антоний. Следва първата пещерна зала, която е получила името „Купена“ от високия 3,5 м каскаден сталагмит, приличаш на купа сено. Във втората зала- „Срутището“ има огромни скални блокове, достигащи височина над 3 м. Тук е сталактона наречен „Дебелата Берта“, защото напомня голямо оръдие. В „Срутището“ се намира и така наречения „Орган“, който при удар на всяка отделна част издава отделен тон. Третата зала се нарича „Харманът“. Тя е с червеникави блестящи образувания. Тук акустиката е невероятна и залата е използвана за записи на някои хорови състави. Северозападно от „Хармана“ са разположени още две невероятно красиви зали- „Белият замък“ и „Космос“. Пещерата е осветена и обезопасена.
Отпътуване в посока пещера Проходна. Пещерата Проходна или наречена още Феномена „Очите на господ” е една от най – емблематичните български пещери. Точно тук, вследствие на ерозията и просмукващите се води, на тавана на пещерата Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във българския игрален филм „Време разделно”. Влизането в пещерата представлява скален мост с дължина 262 метра, а температурата е 10-15 градуса. След „малкия” вход с височина 35м, тясна пътечка ще ни разведе покрай големите скални късове.

Отпътуване за Луковитска екопътека Искър-Панега. Паркът е изграден покрай река Златна Панега, а множество мостчета, беседки и дървени платформи правят разходката още по-вълнуваща. Пътеката минава изцяло покрай река Златна Панега, която води началото си от един от най-големите карстови извори-Глава Панега.
Настаняване в хотел в Луковит/ или района/. Свободно време. Нощувка.

2 ден-
Закуска.

Отпътуване за Ловеч. Посещение на Крушунските водопади – едно от най-живописните кътчета на България разположено до село Крушуна, област Ловеч. Това е най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, басейнчета и богати растителни и животински видове. За удобство на туристите е изградена еко пътека, по която човек може с часове да се любува на изящната картина, вдъхновен от кристалната вода на водопадите и свежо-зелената растителност на околността.

Следва посещение на още едно природно богатство – Деветашката пещера – една от най-големите в България, която по-скоро предизвиква представата за грандиозна постройка с купол, през чийто огромен и полуелипсовиден вход – около 30 на 35м, влиза обилна светлина.

Отпътуване за Варна.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с туристически  автобус/ микробус
1 нощувка със закуска в хотел  в Луковит/ или района/;
екскурзовод- представител от агенцията
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер
Входни такси за посещаваните обекти
Съева дупка- 4 лева за възрастни, 2 лева за деца и пенсионери

Крушунски водопади – 3лв за възрастни, 2лв за пенсионери, студенти ученици (след предоставяне на документ)

 Деветашка пещера: 3лв за възрастни; 2лв за ученици.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата и часовете на тръгване.

Резервирай

Виж още

Еднодневна екскурзия до гробницата при Свещари, манастир Демир Баба Теке и археологически резерват Абритус, от Travelia

10.04. 2021г Офертата можете да закупите в Грабо: https://grabo.bg/do-sveshtari-i-abritus-0zd3t64 Офертата включва:• Транспорт с комфортен туристически автобус/ микробус;• Посещение на Разград• Посещение на Абритус (без включена

Магичният Еленски Балкан крие в прегръдката си безброй приказни кътчета. Посети ги заедно с Travelia!

03.04.2021г. Офертата включва:• Транспорт от Варна, Шумен, Търговище и Омуртаг с туристически автобус или микробус;• Посещение на Марянския манастир;• Екскурзоводско обслужване по маршрута. Допълнителни услуги:•

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash