Дати: 30.12.2023 – 02.01.2024

Цена: от Варна – 675 лв; Бургас – 655лв

3 нощувки със закуски+ Новогодишна Гала вечеря в ресторантa на хотела с български DJ,неограничени напитки;

хотел Gonen Hotel 5*, квартал Yenibosna, с включена

https://www.istanbulgonenhotel.com/

Цената включва:

❤️Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

❤️Пътни и гранични такси;

❤️3 нощувки и 3 закуски в хотел Gonen 5* , при настаняване в двойни и тройни стаи;

❤️Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя

❤️Медицинска застраховка за лица до 65год.;

❤️Ползване на вътрешен басейн,сауна,парна баня

❤️Посещение на Лозенград;

❤️Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)

❤️Посещение на Музей на Шоколада – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет се заплаща отделно)

❤️Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотела с неограничено количество напитки,български DJ,Ориенталск танци,шампанско.

Цената не включва:

Допълнителни мероприятия и посещения и входни такси

✅Нощен Истанбул- Пиер Лоти и Галата порт – 20 евро;

✅Посещение и Входна такса и екскурзоводско обслужване за двореца Топ Капъ– 45 евро

✅Посещение на двореца „Долмабахче“ и харема– 40 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език /

✅Нощна екскурзия до Азиатския бряг, Watergarden с „Пеещите фонтани” – Цена: 20 евро

✅ Вечеря на кораб с включени напитки и програма – 30.12, цена: 55 евро.

✅Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни – 650 YTL за възрастни,

✅Вечеря на круиз по Босфора – 55 евро /включва трансфер до кораба,алкохолни и безалкохолни напитки без лимит,богата шоу програма,ордйоври,салати,основно ястие-риба,пиле или кюфтета по избор,десерт/

✅Църквата на първото число, Египетски пазар, разходка по Босфора с корабче– 30 евро

Входна такса за музей на шоколада – 350 лири;

✅Медицинска застраховка за лица от 65 год.-75 год. – 10 лв./За лица 75г.-80г.- 14лв ,/лица над 80 г. не се застраховат;

Програма

1-ви ден 30.12.2023  Oтпътуване от съответния град рано сутринта./ 02:00ч.- Варна, Антим 1, 04:00 ч – Бургас, ОМВ Мираж;/

Преминаване на ГКПП Дерекйой. Пристигане в Истанбул около обяд. Следва  посещение   на   МУЗЕЙ НА ШОКОЛАДА PELİT, ЕСЕНЮРТ. Музеят на шоколада Pelit, който се намира до фабриката за шоколад Pelit Chocolates, подготвя шедьоври на световното изкуство, приказни герои и скулптури на известни легенди от шоколад и ги представя на любителите на шоколада и изкуството. Да се скитате сред шоколадовите водопади и да вдишвате аромата им е много приятно- както за възрастни, така и за деца.(  вход  350тл)

Следва посещение  на  MALL AQUA FLORYA– тук се намира и най- големия аквариум в Истанбул- ИСТАНБУЛ АКВАРИУМ ФЛОРИЯ: Какво ще кажете да откриете различни риби, да нахраните акули, да направите обиколка с хеликоптер и да се скитате в джунглата на Амазонка? Тогава нека заведем вас и вашите деца в Истанбулския аквариум. Разположен в рамките на Aqua Florya AVM във Florya Şenlikköy; най-големият тематичен аквариум в света-  има приблизително  17 хиляди вида земни и морски същества и 18 различни тематични зони, включително горите на Амазонка.  Докато посещавате аквариума в Истанбул с децата си, е възможно да се срещнете лице в лице с акули и скатове много пъти и да се почувствате сякаш се гмуркате в   морето. Тук  ще  имате достатъчно време и  да разгледате Мола.( билет за  аквариума 650 тл ).

 Настаняването в хотелите се осъществява след 14:00 ч. Свободно време за отдих.

Вечерта: По желание и срещу доплащане:  „Нощен  Истанбул „-  по желание и срещу доплащене.

Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) – Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай  Още по- интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там. И разбира се   ще  заведем  и  в  Галата порт – новото  бижу  на  Истанбул. Цена: 20 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, обзорна обиколка на нощен Истанбул с автобус и билет за лифта до кафето „Пиер Лоти“.

Или Вечеря на кораб с богата вариатетна и фолклорна програма, включени напитки и вечеря: 55 евро на човек.Връщане в хотела. Нощувка.

2-ри ден 31.12.2023 Закуска.  Свободно време или по желание и срещу доплащане:

• Посещение на Цветния квартал „Балат“, желязната църква „Св.Стефан“, „Истиклял“ и площад“ Таксим“ – културният център на Истанбул, пълен със забележителности и магазинчета. –  20 евро

или

  • По-желание Посещение на султанския дворец „Долмабахче” – Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора. Цена: 45 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български
  • Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“: След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.  Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа – 45 евро./ без харема /

Връщане в хотела. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ!

20.00-03.00ч  НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА В РЕСТОРАНТА на хотела с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, български дисководещ,ориенталски танци! Нощувка.

3 ти ден 01.01.2024 –  Закуска. По желание и срещу доплащане: Църквата на 1вото число+ Египетски пазар и разходка с корабче по Босфора – 30 евро.

  • Около 10:00ч. * По желание  Посещение на Църквата на 1 вото число или както я наричат още – Църквата с ключетата !„Църквата на първо число” или Църквата на Дева Мария , храма има много имена, но повечето  хора я наричат църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 10TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Разглеждане на църквата .

Посещение на Египетския пазар – пазара на подправките и сувенирите. Време за шопинг и обяд край ,,Златният рог“ . Разходка с корабче по Босфора- емблемата на Истанбул! Връщане в хотела.Свободно време .

Нощна екскурзия до Азиатския бряг с фотопауза при джамията Чамлъджа, Watergarden. Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета. – 20 евро    Нощувка.

4 ти ден 02.01.2024   Закуска. 9:00 ч Напускане на хотела. Спирка в Лозенград за пазаруване на баклава, ядки и др.Отпътуване за България.Пристигане вечерта.

ИНФОРМАЦИЯ:

Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място.

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи

Допълнителните мероприятия и екскурзии не включени в пакетната цена се заявяват и заплащат на екскурзовода в ЕВРО в автобуса преди пристигане в Истанбул !Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците или да отпадат обекти.

Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към момента на публикуване на офертата и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор или на определения обект.

Настаняването в автобуса е по ред на записване, датата на сключване на договор за пътуване и внесено капаро.

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Всички лица в автобуса са длъжни да имат ВАЛИДЕН задграничен паспорт/червен паспорт/ независимо дали са възрастни ,деца или бебета.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 10 дни преди отпътуването.

Сподели

Резервирай

Виж още

ПРЕДКОЛЕДНИ БАЗАРИ В БУКУРЕЩ

ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ в БУКУРЕЩ С Travelia ще разгледаш коледните базари и ще може да релаксираш в известния SPA център Терме! 1 нощувка със закуска, плюс

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash