Малко Търново- пещерата на Бастет- водопада Докузак- Бръшлян

дата: 30.09 цена:  55 лв. от Варна;   Бургас- 45 лв.

06.00ч отпътуване от Варна от Антим-1

7,20ч от Спирката на Жанет/ за Сл.Бряг и Несебър/

7,40 спиркта срещу автогара Поморие

Отпътуване посока Малко Търново. Преход до пещерата на Бастет и връх Голямо Градище. Посещение на мястото, където се предполага че е погребана египетската богиня Бастет – мистично място на Странджа. А самта планина ни дарява с неверояти гледки и пейзажи, много легенди и разкази за стари традиции.

В Малко Търново ще спрем възможност за посещение на историческия музей, разположен в 3 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура.  Време за снимки.

Спирка за снимки до водопада Докузак. Самото име „Докузак“ означава 9 извора. Районът около водопада е със статут на защитена местност от 1991 г. в рамките на ПП „Странджа“. Местността обхваща красив карстов район при р. Докузак, с малкия едноименен водопад и непресъхващите девет извора.

Отпътуване за с.Бръшлян. От 1982 г. цялото село Бръшлян е архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за странджанската архитектура от 18-19 век. 76 къщи са архитектурни паметници на културата, 9 от тях – с национално значение. Смята се, че най-старата къща в селото е строена през 17 век.

Отпътуване за Варна късния следобед.

Цената включва:
–    Транспорт с лицензиран автобус / микробус
–    Екскурзоводско обслужване
–    Застраховка
Цената не включва:
музей в Малко ТърновоСподели

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash