✅ дата: 25.02 /еднодневна/

✅ цена: 50 лв от Варна; Бургас -40 лв

Офертата включва:

• Транспорт с туристически автобус/ микробус;

Посещение на гр.Ямбол- пешеходна разходка в центъра на града;

• Посещение на Кукерград – забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници; базар на сувенири, вино, млечни и месни продукти от региона.

• Екскурзоводско обслужване.

Основната цел на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол, 2023 е да представи пред съвременните поколения богатите български и световни традиции, свързани с маскарадните игри, да допринесе за съхраняването и обогатяването на духовното богатство на българите, да популяризира в страната и чужбина българското фолклорно наследство.

Международният маскараден фестивал „Кукерландия” е ежегоден, с конкурсен характер. Във фестивала участват маскарадни групи от цялата страна и специално поканени маскарадни групи от чужбина. Групите представят специфичната за техния регион (населено място) традиция на маскарадните игри. Изпълнението включва характерните за местната обредна култура специфики:

– словесен, музикален и пластичен диалект;

– типични персонажи;

– традиционни маски и облекло.

Сподели

Резервирай

Виж още

Екскурзия до остров Тасос, Александруполис и Порто Лагос с 2 нощувки, закуски, вечери и транспорт

ТАСОС- АЛЕКСАНДРУПОЛИС- ПОРТО ЛАГОС Насладете се на ИЗУМРУДЕНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ! 06.05-08.05 2 нощ+закуски+вечери Транспорт с комфортен туристически автобус, с включени пътни и фериботни такси 2 нощувки

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash