3 нощувки със закуски посещение на парк Емирган и Лозенград

🌷🌷ИСТАНБУЛ В ЛАЛЕТА 2024 🌷🌷🌷ПОТВЪРДЕНИ ДАТИ! ПОБЪРЗАЙТЕ!от Варна 325 лв; от Бургас 305 лв; дати: 18-21.04.2024 г.; 25.04-28.04.2024 г.
4 дни/ 3 нощ+закуски
🚌Отпътуване от Варна и Бургас;
офертата включва:
🌷Транспорт с комфортен туристически автобус;
🌷3 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Лалели;
🌷Водач от агенцията по време на пътуването;
🌷Посещение на парк Емирган;
🌷посещение на Сапфир / без билет за изкачване и 4D/
🌷посещение на Истиклял, Таксим , Галата порт, Долмабахче / без входна такса/ и Миниатюрк / без входна такса/
Посещение на Лозенград
Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;
програмата:
1 ден
Отпътуване от Варна (ул. Антим I) в 22:00ч на предходния ден. Отпътуване от Бургас (OMV до Хотел Мираж) в 00:00ч. Нощен преход, с преминаване на ГКПП Малко Търново. Сутринта – пристигане в Истанбул/ около 08,00ч. При наличие на свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Обикновено настаняването е след 14:00ч (политика на всички хотели в световен мащаб).
8,30ч Възможност за посещение на хълма ,,Пиер Лоти“ – 5 евро, който е един от хълмовете на Истанбул с очарователна гледка към Златния рог. Датира от 18 век и е една от задължителните туристически атракции, предоставящи едни от най-красивите гледки в града. Тук ще с енасладим на чаша ароматно турско кафе или чай, ще похапнем гюзлеме или симид. Следва посещение на най-атрактивния парк с лалета в мегаполиса: ЕМИРГАН. Свободно време за снимки около 2 ч. Следва: „Истанбулският Манхатън“ и небостъргача Сапфир – 30 евро/ 60лв (с билет за терасат и 4D); 20 евро/ 40 лева ( с билет за терасата). След 15.00ч се настаняваме в хотел 3* в Лалели- най- големия туристически и търговски квартал. Свободно време.

2 ден Закуска (шведска маса). 8,30 ч Полудневна екскурзя до площад ,,Таксим“ и Истиклял/ културният център на града/ + Галата порт / новото бижу на Босфора/ + Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – най-големият дворец в Турция с впечатляваща украса от злато и кристал. Цената за посещението включва входна такса, местен екскурзовод на български език и резервация- 40 евро + посещение на Миниатюрк /входна такса- 650 ТЛ/ – на на брега на залива Златния рог .На територията му са позиционирани над 100 точни триизмерни модели, изработени в мащаб 1:25 на всички популярни туристически места и държавни учреждения в Турция, като макети на двореца Долмабахче, Синята джамия, стадионита Бешикташ, църквата Света София, белите каскади на Памуккале, скалните форми на Кападокия, храмът на Артемида в Ефес, Мавзолеят в Халикарнас (днешен Бодрум), турският град Мардин и много други, разпределени по начертан маршрут с дължина около два километра.
Връщане в хотела. Свободно време.
В 19:00ч възможност за допълнително мероприятие: Вечеря на кораб с богата фолклорна програма по Босфора, или вечеря в ресторант „Gar“.
3 дни Закуска (шведска маса). Свободно време или по желание и срещу доплащане:
• 8,30 ч Полудневна екскурзия до Азиатската част на Истанбул / 35 евро/ – Джамията ,,Чамлъджа“ и музея към нея със светлинното шоу; следва посещение на османския дворец Бейлярбей / вход 300 ТЛ/- изграден от бял мрамор на брега на Босфора, този дворец ще Ви отведе назад във времето; продължаваме към един от най-красивите и атрактивни квартали в Истанбул- Кадъкьой. По криволичещите улици се редят сгради, обагрени с пъстро улично изкуство, в които се помещават бутици, модерни кафенета и анатолийски ресторанти. От брега на квартала Moda се откриват гледки към Мраморно море и европейската част на града. Следва посещение на Принцовите острови – архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на Бургаз ада. Свободно време. Връщаме се следобед в Лалели.
В 19:00ч възможност за допълнително мероприятие: Вечеря в рибен ресторант с невероятна гледка към Златния рог и Босфорския мост / 30 евро/
4 ден Закуска (шведска маса). 8,30 ч Освобождаване на хотела.
•Обиколка с корабче по Босфора /1,5ч/ и посещение на Египетския пазар – 20 евро.
Следва посещение на фабрика за кожени изделия; Спирка за посещение на аквариума ,,Аквафлория“ / входна такса 650 ТЛ/. Отпътуване за България. Кратка спирка в Лозенград за сладки изкушения. Пристигане късно вечерта.

Очакваме ви:
📞 0878218212
📧travelia@abv.bg
Травелия ЕООД


ИСТАНБУЛ В ЛАЛЕТА 2024

ИСТАНБУЛ В ЛАЛЕТА 3 ДНИ/2 НОЩ

Сподели

Резервирай

Виж още

КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯТА НА ЧУДЕСАТА

КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯТА НА ЧУДЕСАТА АНКАРА- КАПАДОКИЯ-КОНЯ- БУРСА Дати: 31.03 -05.04; 30.04-05.05 6дни / 4 нощувки ЦЕНА: от Варна -675лв; от Бургас – 650 лв

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash