КАЗАНЛЪК и Долината на тракийските царе – 1 ден

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 Дата:   01.08   Цена:  Бургас-49 лв   Айтос и Карнобат – 45 лв   Сливен – 35 лв                

Районът на Казанлък е притегателен център за любителите на историята и тракийската култура.

Отпътуване в 7,30 ч. От Бургас /ОМВ до Метро/; в 07:50ч от Айтос (кръговото)

 в 08.15 ч. от Карнобат, паркинга на маркет “ВАНЯ”; 09,00 ч Сливен – ОМВ /Дамарски мост/

Пристигане в  Казанлък – столицата на Долината на розите и тракийските царе.Свободновреме или възможност за посещение на Казанлъшката гробница / копие/ – поставена под закрилата на ЮНЕСКО, Етнографския музей,  Музея на розата в парка”Розариум” и Историческия музей”Искра” – В него се съхраняват над 70 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край. Време за обяд.

След това се отправяме към с. Шипка, преминавайки покрай множество могили и гробници. Спираме за посещение на гробницата на цар Севт III- ”Голямата Косматка”. Мащабите на могилата и огромната стойност на скъпоценните предмети открити в нея доказват, че тук е погребан голям тракийски владетел. Артефакти и надписи сочат, че става дума за един от най-могъщите тракийски династи от племето на одрисите-  царСевт III, владетелят на Одриското царство със столица  Севтополис, която се е намирала на около 10 км югозападно от могилата, на мястото на днешния язовир „Копринка”.

В село Шипка  ще посетим Храм паметника „Рождество Христово“. Църквата представлява своеобразен паметник-костница на руските войници, дали живота си в Руско-турската освободителна война. С течение на времето посетителите се прекланят както на руснаците, така и на българите, загинали по време на сраженията.

Отпътуване за дома.

Офертата не включва:

Разходи от личен характер;

Входни такси: Казанлъшка гробница- възрстни- 6лв; деца-2лв ; Етнографски музей – възрстни- 6лв; деца-2лв  ; Музей на розата- възрстни- 6лв; деца-2лв; Исторически музей-  възрастни -8лв, учащи -2лв; Голямата косматка – възрстни- 6лв; деца-2лв

Необходими документи – валидна лична карта.

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash