Дати: 16-17.03.2024

КАРНАВАЛ В ГРАД КСАНТИ И ШОПИНГ В ОДРИН

Дати: 16-17.03.2024

🕺💃Нека обагрим града с радост и празник на карнавала Ксанти!

Цена: 165лв от Бургас; от Варна- 185лв

Цената включва:

🎉1нощувка в хотел 3* в Одрин

🎉1 закуска

🎉Транспорт с удобен и комфортен автобус

🎉Всички магистрални такси

🎉Медицинска застраховка

🎉Представител от агенцията

🎉Посещение ( целодневнo) на карнавала в Ксанти

🎉Шопинг в Одрин и Лозенград

Цената не включва:

😊Разходи от личен характер

Програма:

1ден Отпътуване в посока Гърция и преминаване през ГКПП Капитан Петко Войвода /Орменио.

Продължаваме към Ксанти.Живописно разположен в южния склон на Родопите, Ксанти е модерен град с древена история. Включване в карнавалните празници! Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от недалечната 1966г. и продължава две седмици, в които се провеждат най-различни културни мероприятия- концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в неделния ден, преди началото на Великденските пости, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос – стара традиция, в която местните вярват, че така хората се предпазват от болести и злото. Късния следобяд отпътуване за Одрин. Нощувка.

2 ден Закуска и освобождаване на хотела. Първо ще посетим Музея на здравето – огромен, много впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над 100 по-големи и по-малки куполи и две високи, островърхи минарета. През 2004 год. печели приз „Европейски музей на годината“. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Днес, музеят е интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Представител на музея ще ни посрещне в малка уютна зала с прожекция на филм за комплекса, на фона на изключително приятна успокояваща музика. Восъчни фигури по подобие на Мадам Тюсо пресъздават историята на древната медицина… Вход: 15 турски лири (време за разглеждане – 60мин.)

✔️ Свободно време за разходка и шопинг.в централната търговска улица (център)

✔️Посещение на складове за перилни препарати и др.

Посещение на Мол Ераста.

В Лозенград ще спрем до парка за сладости и ядки. Отпътуване към България. Късно вечерно пристигане в България.

Необходими документи за пътуване:

Международен паспорт с мин. валидност 3 месеца преди датата на екскурзията, за лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Сподели

Резервирай

Виж още

КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯТА НА ЧУДЕСАТА

КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯТА НА ЧУДЕСАТА АНКАРА- КАПАДОКИЯ-КОНЯ- БУРСА Дати: 31.03 -05.04; 30.04-05.05 6дни / 4 нощувки ЦЕНА: от Варна -675лв; от Бургас – 650 лв

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash