КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯТА НА ЧУДЕСАТА

‼️АНКАРА- КАПАДОКИЯ-КОНЯ- БУРСА‼️

💥Дати: 30.04-05.05 6дни / 4 нощувки

ЦЕНА: от Варна -675лв; от Бургас – 650 лв

Програма :

1ден

Отпътуване от Варна в19:00ч от  Антим От1. пътуване от Бургас в 21:30ч , OMV Мираж. Преминаване през ГКПП   Малко Търново. Нощен преход.

2 ден –Пристигане в Анкара разглеждане на града. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Кападокия. Фото пауза при Соленото езеро – Туз Гьолу. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. След вечеря възможност за посещение на Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма и фолклорни танци – срещу доплащане. Менюто включва ядки, плодова салата и напитки местно производство – без лимит (няма включена вечеря). Нощувка.

4 ден

По желание рано сутрин по изгрев слънце около 05:30ч преди закуска, възможност за разходка с балон над Кападокия и наблюдаване излитането на балоните – преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания – „комините на феите“ отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства. Денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия. Връщане в хотела.

Закуска. Целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия, Долината на гълъбите. Разходка в Национален парк Долината Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най-старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Тъмната църква, Църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на Свети Апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за посещение на крепостта Учхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Връщане в хотела. Свободно време.Вечеря

Вечерта по желание посещение на автентичен ритуал на дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощувка.

5 ден

Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на подземния град Каймаклъ – построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Град Каймаклъ е най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера.

Отпътуване за Коня. Пристигане в Коня – родината на дервишите. Посещение на Музея на дервишите – Мевляна; джамията на Алладин – в сирийски стил.Отпътуване за Бурса.  Настаняване в хотела късно вечерта. Нощувка.

6 ден 

Закуска. Туристическа програма с разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели  Осман и Орхан Бей. Посещение на известния Коза Хан, в който ще се върнем години в миналото, ще се пренесем в света на Османските владетели. Отпътуване към Истанбул. Спирка за посещение на Via Port Marina Tuzla, с възможност за посещение на Парка на лъвовете, Аквариума или време за шопинг 2 ч. Отпътуване  за  България .Късно  вечерно пристигане в България.

Цената включва:

✅Транспорт с удобен и комфортен автобус

✅1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара, хотел3*;

✅2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия, хотел3*;

✅1 нощувка със закуска в Бурса, хотел3*;

✅Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;

✅Посещение на Соленото езеро;

✅Разглеждане на забележителностите в Коня

✅Разглеждане на забележителностите в Бурса;

✅️Посещение на VIAPORT MARINA OUTLET Tuzla

✅Екскурзоводско обслужване.

✅Медицинска застраховка за лица до 64,99 г

Цената не вклчва:

*** ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при актуализация и промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти.

•Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия – 20 евро;

• Полет с балон над Кападокия – 260евро;

• Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма – 35 евро;

• Автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема – 25 евро;

• Входни такси на посещаваните обекти:

– Музея на Анатолийските цивилизации – 280 турски лири;

– Крепост Учхисар – 3 Евро ;

– Подземен град Каймаклъ – 13 Евро;

– Гьореме „музей под открито небе“ – 20 Евро;

– Входна такса за Мавзолея на Мевляна – 100 лири

– Зелве – 280 турски лири.

– Входна такса за Парка на Лъвчета и Тигри на територията на VIAPORT MARINA TUZLA – 350 ТЛ

– Входна такса за Акваруима и Света на алигатори на територията на VIAPORT MARINA TUZLA – 350 ТЛ

-Доплащане за мед. застраховка на стойност 5000 EUR за лица от 65 г до 69.99 г. – 15 лв.; за лица от 70 г до 84.99 г. – 20 лв.

-Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание, съгласно условията и тарифите на застрахователната компания

КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯ НА ФЕНОМЕНИ

Cappadocia

Сподели

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash