Датa: 22-24 СЕПТЕМВРИ; 20-22 ОКТОМВРИ

205,00 лв от ВАРНА ; 185 лв от БУРГАС

💚 Транспорт с туристически автобус или микробус;

💚Билет за теснолинейката;

💚 2 нощувки със закуски в Банско;

💚посещение на Лещен и Ковачевица

💚посещение на манастира в ХаджиДимово

💚посещение на Разлог и екопътека,,Стъпалата“

💚посещение на църквата,, Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“

💚 Екскурзоводско обслужване по маршрута.

1 ден

Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 06:30ч, от Бургас – ОМВ (до Метро) в 09:00ч; от Стара Загора/ Лукойл „Св.П.Евтимий 3-1“ в 10:40ч; Пловдив, Шел, Хепи – автомагистрала Тракия в 12:00ч.

Отпътуване за гара Велинград с редовни, кратки почивки по пътя. Следва вълнуващо и живописно пътуване с теснолинейката от гара Велинград – до Гара Аврамово. Пристигане на гара Аврамово и отпътуване за Банско. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Започва нашето пътуване като в приказка с изключително красива природна картина, уникални старинни къщи, където си дават среща тишината, хармонията в природата и традицията на българското село. Очаква ви приятна разходка сред един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България – село Лещен и село Ковачевица. Архитектурния стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18-19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригиналност атмосферата и живата история на този дивен край. Заради автентичния си облик Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера“ и „Мъжки времена“. Ще посетим и една от основните атракции на село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун“. Наред с нея ще имаме възможност да разгледаме и старата църква „Св. Параскева“, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки . Свободно време за разходка и снимки. Продължаваме към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец“ – едно от най-красивите и очарователни места в този край. Той е най-големият по поречието на р. Места и третия по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много чудатости. Тайнства и легенди разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние. И да завършим нашето пътуване като в приказка разхождайки се в природата сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Това е едно уникално преживяване и чудесен завършек на този приказен ден. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска. В 09:00ч отпътуваме към Разлог и прелестната панорамна алея „Стъпалата“, открита тази година. Алеята се извисява над града и ще ни отведе до най-високата точка в местността, а именно емблематичният за града хълм „Голак“. Главната забележителност на панорамната алея е дванадесет метровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Пристигане в Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред 100-те Национални исторически обекта и е под егидата на Юнеско. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището. Отпътуване за Варна. Пристигане в града вечерта.

Очакваме Ви!

☎️0878/218212

travelia@abv.bg

yл.“Беласица“16/ зад Била на Колхозен пазар/

Сподели

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash