ЧУДЕСАТА НА ВАНГА И ПРЕПОДОБНА СТОЙНА

Мелник- Рупите- Роженски манастир- Златолист- Рилски манастир и Хераклиея Синтика

2 нощувки със закуски

Дати: 29.09-01.10 и 10-12.11

205,00 лв от ВАРНА; 185,00 лв от Бургас

🔸Транспорт от Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна с лицензиран автобус;

🔸 2 нощувки със закуски в хотел в района на Рупите;

🔸 Посещение на Роженски манастир;

🔸 Посещение на църквата „Свети Георги“ и обителта на Преподобна Стойна в село Златолист;

🔸Посещение на Рупите;

🔸Посещение на Хераклея Синтика;

🔸посещение на Рилски манастир;

🔸посещение на Мелник

🔸Екскурзоводско обслужване.

Офертата не включва: входни такси на обектите

1 ден

Отпътуване в 06:00ч от Варна (ул. Антим 1), в 08:30ч от Бургас (ОМВ Метро), в 10:00ч от Стара Загора (Лукойл „Св. Патриарх Евтимий“ 3-1), в 11:30ч от Пловдив (МакДоналдс/ЕКО на АМ Тракия) за Рупите. Настаняване в хотел в района. Свободно време за вечеря и отдих. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване и посещение на мистичната местност Рупите (в списъка на 100-те НТО) – разположена в подножието на застиналия вулкан Кожух. Тук днес намира комплексът, построен от известната българска гадателка и лечителка Баба Ванга. Посещение на църквата „Света Петка“, гроба на Ванга, къщата, в която е живяла и посрещала нуждаещите се хора, горещите термални извори и скалния кръст, построен по нейна заръка. След Рупите отпътуване за Роженски манастир – най-големият православен манастир в пиринския край, разположен на панорамна височина, от която се разкриват удивителни гледки (до манастира има 20-минутно изкачване). Разглеждане на църквата, богато изписана със стенописи. Чудотворната Богородична икона дарява здраве и щастие на всички вярващи. Разглеждане на Мелник (в списъка на 100-те НТО) – свободно време за обяд и разходка по калдъръмените улички на най-малкия и най-живописния град в България. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини – това ни предлага днес Мелник. Сред забележителностите на града могат да се откроят и ще посетим – Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба). Отпътуване за село Златолист и посещение на църквата "Свети Георги" и мястото на Преподобна Стойна – обителта на пророчицата. Църквата „Св. Георги“, в която е живяла Преподобната, със сигурност е една от най-разкошните не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Построена през 1857г, тя е изографисана през 1876г от Теофил Минов. Представлява огромна трикорабна едноапсидна куполна псевдобазилика с дължина 25м и ширина 11м, дълбоко вкопана в земята. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към Рилски манастир (в списъка на 100-те НТО) – един от най-значимите културни паметници в България под защитата на UNESCO, основан през Хв от Св. Иван Рилски. Възможност за разглеждане на манастирския комплекс – църквата „Рождество Богородично“, гробът на Цар Борис III, Хрельовата кула, историческия музей с Рафаиловия кръст. Отпътуване на обратно. Пристигане вечерта.

Сподели

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash