цена – 149.00 лв. дата: 14.02.- 16.02.2021г.            

1-ти ден:  ОТПЪТУВАНЕ ОТ ,ВАРНА на 13.02. в 22,30ч.Антим 1-ви. Отпътуване по маршрут Бургас-01,00ч ОМВ до х-л Мираж.Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой.Спирка по пътя за почивка.Пристигане в Истанбул сутринта.

Сутринта пристигане в Истанбул.Свободен  ден за разходка из Капалъ Чарши-най-големият покрит пазар в града и квартала Лалели.

В 19,15ч.Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището. Нощувка.

2-ти ден: Закуска.Свободно време или: програма по избор./изисква се предварителна заявка/.Нощувка

В 08,00ч.Еднодневна екскурзия до четвъртия  по големина град в страната „зеленият град”-БУРСА–цена 88,00 лв./45,00 € на човек  включва:транспорт в двете посоки,такса мост в двете посоки и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод.ПРОВЕЖДА СЕ ПРИ мин.25 ПЛАЩАЩИ!!!

Посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul –След обяд посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul В МОЛ „Емаар” се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида,включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.
Цена:  20 лв./ 10 € и включва: транспорт до и от МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума- 55 TRL)

3-ти ден: Закуска.В 09,30ч.Освобождаване на хотела.Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м.Време за разглеждане. В близост се намира и магазин IKEA.Отпътуване за България. Попътна спирка в Лозенград.Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и късно вечерта пристигане.

Цената,калкулирана при 40 туриста се включва:

✔️ транспорт с лицензиран автобус

✔️ 2 нощувки със закуска в хотел 3* в кварта Лалели

✔️ пътни и гранични такси и застраховка
✔️ посещение на търговски център „Форум Истанбул”
✔️ посещение на аквариум „SEALIFE”
✔️ водач от агенцията

Цените НЕ включват доплащане за:

-> единична стая при заявка – 60,00 лв.;

-> дете до 12 г. с двама възрастни в стая– 95,00 лв.;

-> входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и билети за градски транспорт;

ВЪЗМОЖНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ:  

 1/ Посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul –В МОЛ „Емаар” се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина. Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида,включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много друг. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу – басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за „най-големия“ басейн в Европа.
Цена:  20 лв./ 10 € и включва: транспорт до МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul (без включена входна такса за аквариума- 55 TRL)

 2/*Вечерен круиз по Босфора – цена в размер на 78 лв./40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

3/*Еднодневна екскурзия до четвъртия  по големина град в страната „зеленият град”-БУРСА–цена 88,00 лв./45,00 € на човек  включва:транспорт в двете посоки,такса мост,фериботен билет и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод.ПРОВЕЖДА СЕ ПРИ мин.22 ПЛАЩАЩИ!!!

4/* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул на два континента – цена в размер на 30 лв.*/15 €**  на човек и включва: автобусна обиколка и  местен екскурзовод на български език.

5/* Разходка с корабче по Босфора – цена в размер на 38,00 лв./20 € на човек и включва: трансфер до пристанището, разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

6/* Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език– около 4 часа. /цена в размер на 78 лв./40 € на човек–трансфер,входна такса за основната част на двореца Топ Капъ/без харема/,входна такса за Св.София и слушалки

7/* Принцови острови-включва трансфер до пристанището,фериботен билет до най-големият от островите Буюкада,Цена:  30 лв./ 15 €

*Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата;

 Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Входни такси. (обекти посещавани по желание в свободното време):aквариум „SEALIFE” – 68 TRL;аквариум „Емаар” с подводна зоологическа градина – 55 TRL; /Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00 ч./

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация:

 • Необходими документи за пътуване –вялиден задграничен паспорт, валидна мин.3 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;
   Парична единица в Турция – турска лира
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • Гарант на Травелия ЕООД по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Групама”

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash